ReLEx Smile de veiligste ooglasertechniek

Refractieve-Chirurgie

ReLEx SMILE de veiligste ooglasertechniek

ReLEx SMILE is een minimaal-invasieve ooglaser techniek. Hoe minder invasief betekent dat de ingreep comfortabeler en veiliger verloopt. Ook het herstel is sneller. In dat opzicht heeft CARL ZEISS met de ReLEx SMILE een nieuwe revolutionaire stap gezet in de manier waarop u uw ogen kan laten laseren.

 

ReLEx SMILE ooglaseren in 3 stappen

Stap 1: In één enkele stap wordt door middel van de femtosecond laser een dun schijfje hoornvliesweefsel “lenticule” gecreëerd. Het lenticule heeft de exacte vorm en het volume die overeenkomt met de sterkte van uw oogafwijking.

ReLEx SMILE Stap 1Stap 2:  Een tunnel van minder dan 4 mm lang wordt gemaakt.

ReLEX SMILE stap 2

Stap 3: De chirurg verwijdert het lenticule doorheen de smalle tunnel. Er wordt geen flap gemaakt zoals bij LASIK. Hierdoor zijn de buitenste lagen van uw hoornvlies zo goed als intact, waardoor het herstel sneller verloopt. Dus de ReLEx SMILE ooglaser techniek is veilig, omdat er geen flapcomplicaties kunnen ontstaan.

ReLEx SMILE stap 3

 

Voordelen van ReLEx SMILE ooglaser behandeling

Behandeling zonder flap
  • De ReLEx SMILE ooglaser techniek is veiliger dan LASIK omdat tijdens en na de ooglaserbehandeling er geen risico is op verplaatsing of verlies van de flap ten gevolge van wrijven.
  • De incisie, om de “lenticule” uit het hoornvlies te verwijderen, is slechts enkele millimeters lang. Hierdoor zijn de zenuwvezels over een veel groter gebied intact. Daarom is de kans op droge ogen na de behandeling veel kleiner.
Precieze ooglaser behandeling
  • De CARL ZEISS VisuMax femtosecond laser werkt tot op een micrometer nauwkeurig.
  • Bij de behandeling komt er geen warmte vrij.

 

Meer info

 

Bekijk hier de video over ReLEx SMILE

Heeft u nog meer vragen?