fbpx

Droge ogen behandelen

Droge ogen

Een revolutionaire langwerkende behandeling tegen droge ogen.

Droge ogen vormt een probleem bij ongeveer 1.8 miljoen belgen. Studies tonen aan dat dit veelal veroorzaakt wordt door een slechte smering van het oogoppervlak. Dit als gevolg van een verstoorde samenstelling van het traanvocht door een verstopping van de meibomiusklieren.  Een goede reden dus om het probleem ernstig te nemen. Het Eyecenter biedt als eerste privékliniek in België een langwerkende behandeling aan. Deze behandeling pakt in tegenstelling tot oogdruppels wel de oorzaak aan.

Wat is de samenstelling van onze traanfilm?

De traanfilm is samengesteld uit de traanvocht, mucus en lipiden laag. Deze wordt door 80 meibomiusklieren geproduceerd.traan De productie van de waterige laag kan afnemen of de lipidenlaag kan verminderen indien deze klieren aangetast worden. Wanneer de samenstelling van de traanfilm op die manier wijzigt kan men symptomen van droge ogen krijgen.

Men mag het probleem van droge ogen niet onderschatten. Het effect van droge ogen kan in veel gevallen ernstige klachten geven. De ogen zien rood of jeuken en je hebt permanent het gevoel dat er iets in zit. Na lange tijd kan er gezichtsverlies optreden. Via onderstaande video kan je duidelijk zien hoe droogte het oog kan beschadigen.

Oogdruppels voor droge ogen en andere behandelingen?punctum plug

Men kan de patiënt voorzien van kunsttranen of oogdruppels voor droge ogen. De samenstelling van deze oogdruppels voor droge ogen verschilt volgens de diagnose van welk type droog oog u hebt.

Bij onvoldoende traanproductie kan men het traanpunt van het ooglid tijdelijk of permanent occluderen door het plaatsen van een punctum plug uit silicone. De eigen tranen blijven zo langer in contact met je oog. Deze behandeling is omkeerbaar.

Droge ogen behandelen met lichttherapie

Met behulp van de Eye-light bieden wij voor de meeste patiënten een langwerkende behandeling tegen droge ogen aan.

Stap 1

Met de Eye-light behandelen wij de oorzaak en niet de symptomen van droge ogen.

De Eye-light maakt gebruik van twee technologieën, nl. OPE (Optimal Power Energy) en LLLT (Low Laser Light Therapy).

De OPE maakt gebruik van lichtflitsen om de meibomiusklieren in het ooglid te stimuleren en te activeren. De hoge dosering aan licht zorgt ervoor dat de klieren weer op gang komen zodat de productie van lipiden aanzienlijk verbetert.

IMG_2769IMG_2771

Stap 2

Aansluitend aan de OPE lichtflitsen volgt de LLLT. Dit is een nieuwe lasertherapie die via een masker beide oogleden behandelt. Dit licht stimuleert celvernieuwing, dus ook die van de meibomiuskliertjes. Hoewel het masker met koud licht werkt ervaart u toch een warm gevoel. Dit komt door energie die vrijkomt bij de celvernieuwing en is dus teken dat het masker werkt. Daarnaast zorgt de warmte ervoor dat de verstoppingen van de klieren verdunnen en deze uiteindelijk worden opgelost. De verstopping is vaak een opeenhoping van een vetsubstantie dewelke verdund wordt door opwarming.

IMG_2773

Een langwerkende behandeling tegen droge ogen.

We zien dat de ogen na 45 dagen een duidelijk verhoogde lipidenspiegel in de tranen bevatten. Hierdoor zal de traanfilm minder snel verdampen. Bijgevolg zal de behoefte naar oogdruppels dalen.

Bij ongeveer 80% van de behandelde patiënten is er duidelijk een vermindering van de symptomen.  In ernstige gevallen kunnen wij de symptomen stabiliseren zodat de klachten niet meer erger worden.

In het algemeen zien we na een behandeling van droge ogen een duidelijke vermindering  van onderstaande symptomen:

  • droge ogen
  • vreemd lichaam gevoel
  • te veel mucus
  • secreties
  • jeukende ogen
  • branderige ogen
  • rode ogen
  • tranende ogen
  • vaak knipperen
  • moeilijk openen van de ogen.

Deze behandeling is effectief, pijnloos en veilig! Deze neemt ongeveer een half uur in beslag en u kan individueel terug naar huis. Dus begeleiding is absoluut niet nodig. In het Eyecenter te Latem voeren wij onze behandeling van droge ogen uit met het Eye-Light toestel.

Hoe gebeurt de behandeling tegen droge ogen?

Heeft u nog meer vragen?