Wat doen we?

Ooglaserbehandeling

Dit behelst de behandeling van alle refractiestoornissen zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme met de excimerlaser (Lasik, ReLex SMILE, en andere ooglasertechnologieën). De ooglaserbehandeling wordt ambulant uitgevoerd door onze oogartsen in de Laser Vision Clinics. Daarom ervaart u met de meeste laserbehandelingen nauwelijks een ongemak. Bijgevolg kunt u de volgende dag al scherp zien.
Hoe gaat het Eyecenter te werk bij ooglaseren?

Droge ogen behandelen

Droge ogen is een probleem bij ongeveer 1.8 miljoen Belgen. In het Eyecenter kan u uw droge ogen behandelen. Daarnaast bieden we afhankelijk van de oorzaak meerdere oplossingen aan. Door middel van thermische pads, oogdruppels of een Eye-Light stimulatie kunnen wij uw droge ogen behandelen.
Hoe kan het Eyecenter u van uw droge ogen afhelpen?

Cataract

Het Eyecenter behandelt uw cataract pijnloos, veilig en snel: U hoeft slechts twee uur in het ziekenhuis te verblijven. De volgende dag al is uw zicht weer haarscherp en kunt u uw dagelijkse activiteiten hernemen. Dankzij een grondig vooronderzoek kunnen we een positief resultaat garanderen. Bovendien heeft u de keuze uit verschillende implantlenzen.
Hoe kan het Eyecenter cataract behandelen?

Lensimplantatie

Bent u ouder dan 45 jaar? Doormiddel van een een lensimplantatie kan u uw eigen lens laten vervangen door een multifocale lensimplant of een trifocale lensimplant. Deze behandeling is heel precies en pijnloos.
Hoe implanteert het Eyecenter lenzen?

Catalys Laser

Dankzij de uitmuntende precisie van lasertechnologie kunnen de meest uitdagende handelingen van een lensimplantatie nu lasergestuurd uitgevoerd worden via de catalys laser.
Wat is de Catalys-laser en hoe zet het Eyecenter deze in?

Leesbrilcorrectie

Vanaf de leeftijd van 40 jaar wordt onze eigen ooglens minder elastisch. Daarom veroorzaakt dit fenomeen waziger zicht voor nabij. Kortom dit verschijnsel wordt presbyopie genoemd. Door middel van de moderne ooglaserbehandeling bieden wij een permanente oplossing aan voor dit probleem.
Hoe helpt het Eyecenter u van uw leesbril af?

Ooglidcorrectie

De behandeling van walletjes onder de ogen of een teveel aan huid ter hoogte van het bovenste ooglid.  Dokter De Wilde is gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Aarzel dus niet om meer info bij uw oogarts te vragen. Door middel van De CO2 laser worden de ooglidcorrecties uitgevoerd.

Welke plastische oogchirurgie kan het Eyecenter uitvoeren?

Maculadegeneratie

Maculadegeneratie is de meest frequente oorzaak van slechtziendheid op oudere leeftijd. In de eerste plaats manifesteert de ziekte zich door vervorming van rechte lijnen en een gedaald leesvermogen. In de tweede plaats kan uw centraal zicht aangetast worden.
Wat is maculadegeneratie en hoe grijpt het Eyecenter in?