Wat doen we?

Ooglaserbehandeling

Dit omvat de behandeling van alle refractiestoornissen zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme met de excimerlaser (Lasik, ReLex SMILE en andere ooglasertechnologieën). De ooglaserbehandeling wordt ambulant uitgevoerd door onze oogartsen in de Laser Vision Clinics. Daarom ervaart u met de meeste laserbehandelingen nauwelijks een ongemak. Bijgevolg kunt u de volgende dag al scherp zien.
Hoe gaat het Eyecenter te werk bij ooglaseren?

 

Cataract

Het Eyecenter behandelt uw cataract pijnloos, veilig en snel. U hoeft slechts twee uur in het ziekenhuis te verblijven. De volgende dag is uw zicht alweer haarscherp. Bovendien kunt u uw dagelijkse activiteiten hernemen. Dankzij een grondig vooronderzoek kunnen we een positief resultaat garanderen. Bovendien heeft u de keuze uit verschillende implantlenzen.
Hoe kan het Eyecenter cataract behandelen?

 

Droge ogen behandelen

Droge ogen is een probleem bij ongeveer 1.8 miljoen Belgen. In het Eyecenter kan u uw droge ogen echter laten behandelen. Daarnaast bieden we afhankelijk van de oorzaak meerdere oplossingen aan. Door middel van thermische pads, oogdruppels of een Eye-Light stimulatie kunnen wij dus uw droge ogen behandelen.
Hoe kan het Eyecenter u van uw droge ogen afhelpen?

 

Ooglidcorrectie

De behandeling van walletjes onder de ogen of een teveel aan huid ter hoogte van het bovenste ooglid. Dr. De Wilde is gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Aarzel dus niet om meer info bij uw oogarts te vragen. Door middel van de CO2 laser worden de ooglidcorrecties uitgevoerd.

Welke plastische oogchirurgie kan het Eyecenter uitvoeren?

 

Leesbrilcorrectie

Vanaf de leeftijd van 40 jaar wordt onze eigen ooglens minder elastisch. Dit heeft een waziger zicht voor nabij als gevolg. Kortom, dit verschijnsel wordt presbyopie genoemd. Door middel van de moderne ooglaserbehandeling bieden wij een permanente oplossing aan voor dit probleem.
Hoe helpt het Eyecenter u van uw leesbril af?

 

Lensimplantatie

Bent u ouder dan 45 jaar? Doormiddel van een lensimplantatie kan u uw eigen lens laten vervangen door een multifocale lensimplant of een trifocale lensimplant. Deze behandeling is bovendien heel precies en pijnloos.
Hoe implanteert het Eyecenter lenzen?

 

Catalys Laser

Dankzij de uitmuntende precisie van lasertechnologie kunnen we de meest uitdagende handelingen van een lensimplantatie nu lasergestuurd uitvoeren via de catalys laser.
Wat is de Catalys-laser en hoe zet het Eyecenter deze in?

 

Maculadegeneratie

Maculadegeneratie is de meest frequente oorzaak van slechtziendheid op oudere leeftijd. In de eerste plaats manifesteert de ziekte zich door vervorming van rechte lijnen en een verminderd zicht. In de tweede plaats kan uw centraal zicht aangetast worden.
Wat is maculadegeneratie en hoe grijpt het Eyecenter in?

 

Diabetische retinopathie

Retinopathie is een verzamelnaam voor de verschillende aandoeningen die de retina (het netvlies) aantasten. Bij diabetes spreken we echter over de term diabetische retinopathie. Naarmate deze oogziekte vordert, kan uw zicht ook afnemen.
Wat is diabetische retinopathie en waarom is een regelmatige controle in het Eyecenter belangrijk?

 

Retinale veneuze occlusie 

Bij een retinale veneuze occlusie treedt er een obstructie op in één of meerdere veneuze bloedvaten van het netvlies. Hierdoor neemt de bloedcirculatie sterk af in het oog. Dit kan echter wazig zicht en een plotse eenzijdige uitval van het gezichtsveld teweegbrengen.
Wat is retinale veneuze occlusie en welke onderzoeken en behandelingen voert het Eyecenter uit?