De oplossing voor aangedampte brilglazen

Wens jij soms ook geen hinder meer van aangedampte brilglazen?

Je herkent dit vast wel: Bij het van buiten naar binnen wandelen in een warme ruimte in de winter, dampen de brilglazen al snel aan. Ook bij intensief sporten, condenseert je warme adem op de brilglazen. En natuurlijk ook bij het dragen van een mondmasker treedt die vervelende aandamping vaak op. Sinds de coronapandemie is dit echter bij velen een serieuze ergernis geworden. Ben jij ook op zoek naar een permanente oplossing voor aangedampte brilglazen? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Door middel van refractieve chirurgie kan je brilvrij genieten van het leven. Met andere woorden: nooit meer last van aangedampte brilglazen, nooit meer een bril dat afschuift tijdens het sporten…

 

Wat is refractieve chirurgie?

Door middel van refractieve chirurgie wordt de brekingstoestand van het oog gewijzigd. Bijgevolg zullen de binnenkomende lichtstralen in het oog één focuspunt op het netvlies vormen. Dit heeft als resultaat dat jij zonder bril of contactlenzen een scherp, zuiver zicht ervaart.

 

Benieuwd naar de verschillende technieken voor refractieve chirurgie?

Wij lijsten de verschillende mogelijkheden van refractieve chirurgie graag even voor je op;

  • LASIK: een ooglasertechniek waarbij een fijn hoornvliesflapje gemaakt wordt op een pijnloze manier. Daarna laseren we het hoornvlies. Als laatste stap wordt het flapje terug gesloten.
  • SMILE: ooglasertechniek dat bijziendheid en astigmatisme met behulp van één laser in één stap kan corrigeren. Deze techniek is minder invasief dan Lasik.
  • ICL: bij een lensimplantatie gaan we de eigen heldere ooglens vervangen door een lensimplantaat (ICL).

 

Er zijn dus tal van mogelijkheden voor refractieve chirurgie. Gelukkig hoef jij deze keuze niet te maken en zijn wij er om jou deskundig advies op maat te geven.