Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie van de oogleden

Tijdens een ooglidoperatie kan de oogarts het overtollig huid bij hangende oogleden of wallen van zowel de onderste als bovenste oogleden wegnemen. Oogleden met teveel of verslapte huid veroorzaken namelijk vaak een somber en vermoeide blik. Bovendien kan dit het gezichtsveld beperken. Bijgevolg leidt dit vaak tot vermoeidheid en hoofdpijn. In het Eyecenter voeren we een ooglidcorrectie of blefaroplastie uit met behulp van een laser. Bovendien wordt deze techniek vaak gebruikt bij een ooglidcorrectie of een teveel aan huid ter hoogte van het bovenste ooglid. Op die manier bieden wij niet alleen een oplossing voor wallen onder de ogen, maar zorgen ook voor een huidverjonging. Tijdens een consultatie kan u gerust verdere informatie aan uw oogarts vragen.

Dr. De Wilde voert ooglidcorrecties uit in het Laser Vision Clinics (LVC) te Drongen.

 

Wat is de oorzaak van hangende oogleden?

De oorzaak van hangende oogleden ligt in het natuurlijke verouderingsproces van de ogen. In de eerste plaats vermindert de elasticiteit van de bindweefselvezels rondom de oogleden. Hierdoor raakt de huid haar strakheid kwijt. Bijgevolg raakt ze los van de basislaag. En dit met hangende oogleden als gevolg. In de tweede plaats zal hetzelfde verouderingsproces de bindweefsel schotten, die vetweefsel binnen de oogkas houden, slapper maken. Gevolg is dat dit vet naar buiten begint uit te puilen. Dit uitpuilend vet, onder of boven het oog, zijn in de volksmond de beruchte wallen rond de ogen. Rimpels en wallen rond de ogen komen in bepaalde families vaker voor dan in andere. Ook roken, drinken en overmatig zonlicht verhogen de kans op wallen onder de ogen.

 

Correctie van de oogleden of blefaroplastie

Bovenooglidcorrectie 

Bij een bovenooglidcorrectie tekent de oogchirurg op de huid van het ooglid hoeveel huid hij zal verwijderen. Vervolgens snijdt de oogarts het stukje huid weg. Indien nodig wordt tijdens de blefaroplastie het teveel aan vet verwijderd. Verder zal de oogarts de haarvaatjes dichtbranden en tenslotte de snede hechten. Het litteken ligt in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid. Daardoor is dit litteken zelfs vaak onzichtbaar.

 

Onderooglidcorrectie

Bij een onderooglidcorrectie zal de oogarts de vetzakjes of wallen onder de ogen verwijderen. De insnede hiervoor hoeft niet gehecht te worden. Bijgevolg ontstaan er geen zichtbare littekens. Wanneer er een teveel aan huid is op de onderoogleden, dan moet de oogchirurg wel een insnede maken. Het overtollige huid en vetweefsel rondom de oogleden neemt hij weg. Erna zal de wonde met een zeer fijne draad gehecht worden. De littekens liggen onder de wimpers. Dus kan er een klein zichtbaar litteken overblijven.

 

Huidverjonging met de laser

Een huidverjonging is een behandeling met de bedoeling om de verouderende huid en oogrimpels af te vlakken. Doormiddel van de CO2 laser wordt het effect van een ooglidcorrectie versterkt. Dit omdat de huid tijdens de ooglidoperatie wordt verstevigd en gladder gemaakt. Het effect van de huidverjonging kan u hieronder op de foto’s duidelijk zien.

 

Ooglidcorrectie en huidverjonging onder plaatselijke verdoving.

Nadat de oogleden plaatselijk verdoofd zijn, kan een blefaroplastie en een huidverjonging gebeuren. Hierbij worden de oogleden lokaal verdoofd. Indien gewenst kan de behandeling onder algemene verdoving gebeuren. Hieronder vind je een video van een ooglidcorrectie.

Contacteer ons

 

Voor wie is een ooglidcorrectie uitgesloten?

  • Zij die de afgelopen 12 maanden Roaccutane hebben ingenomen;
  • Zij die een voorgeschiedenis van slechte wondheling of keloïdvorming hebben;
  • Indien u op een testplaats overmatig erytheem, hyper of hypopigmentatie hebt ervaren.

 

Hieronder ziet u enkele afbeeldingen van voor en na de ingreep.

 

Terug naar overzicht