Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie van de oogleden

Tijdens een ooglidoperatie kan het overtollig huid of wallen van zowel de onderste als bovenste oogleden weggenomen worden. Oogleden met teveel of verslapte huid veroorzaken vaak een somber en vermoeide blik. Bovendien kan het gezichtsveld beperkt worden. Bijgevolg leidt dit vaak tot vermoeidheid en hoofdpijn.

In het Eyecenter wordt een ooglidcorrectie uitgevoerd met behulp van een laser. Op die manier kunnen wij een oplossing bieden voor walletjes onder de ogen. Bovendien wordt deze techniek vaak gebruikt om ooglidcorrectie of een teveel aan huid ter hoogte van het bovenste ooglid. Tijdens een consultatie kan u gerust verdere informatie aan uw oogarts vragen.

Een ooglidcorrectie wordt door Dr. De Wilde uitgevoerd in het Laser Vision Clinics (LVC) te Drongen.

 

Wat is de oorzaak van hangende oogleden?

De oorzaak van hangende oogleden ligt in het natuurlijke verouderingsproces van de ogen. In de eerste plaats vermindert de elasticiteit van de bindweefselvezels rondom de oogleden. Hierdoor raakt de huid haar strakheid kwijt. Bijgevolg raakt ze los van de basislaag, met hangende oogleden als gevolg. In de tweede plaats zal hetzelfde verouderingsproces de bindweefsel schotten die vetweefsel binnen de oogkas houden slapper maken. Gevolg is dat dit vet naar buiten begint uit te puilen. Dit uitpuilend vet onder of boven het oog zijn in de volksmond de beruchte wallen rond de ogen. Rimpels en wallen rond de ogen komen in bepaalde families vaker voor dan in andere. Ook roken, drinken en overmatig zonlicht verhogen de kans op wallen onder de ogen.

Correctie van de oogleden of blefaroplastie

Bovenooglidcorrectie 

Bij een bovenooglidcorrectie tekent de oogchirurg op de huid van het ooglid hoeveel huid er verwijderd moet worden. Vervolgens snijdt de oogarts het stukje huid weg. Indien nodig wordt tijdens de blefaroplastie het teveel aan vet verwijderd. Verder worden de haarvaatjes dichtgebrand en de snede gehecht. Het litteken ligt in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid waardoor dit litteken vaak onzichtbaar is.

Onderooglidcorrectie

Bij onderooglidcorrectie worden de vetzakjes of de wallen onder de ogen verwijderd. De insnede hiervoor hoeft niet gehecht te worden. Bijgevolg ontstaan er geen zichtbare littekens. Wanneer er een teveel aan huid is op de onderoogleden dan moet de oogchirurg wel een insnede maken. Het overtollige huid en vetweefsel rondom de oogleden worden weggenomen. Erna zal de wonde met een zeer fijne draad gehecht worden. De littekens liggen onder de wimpers. Dus kan er een klein zichtbaar litteken overblijven.

Huidverjonging met de laser

Een huidverjonging is een behandeling met de bedoeling om de verouderende huid en oogrimpels af te vlakken. Doormiddel van de CO2 laser wordt het effect van een ooglidcorrectie versterkt. Omdat de huid tijdens de ooglidoperatie wordt verstevigd en gladder gemaakt. Het effect van de huidverjonging kan u hieronder op de foto’s duidelijk zien.

Ooglidcorrectie en huidverjonging onder plaatselijke verdoving.

Nadat de oogleden plaatselijk verdoofd zijn, kan een blefaroplastie en een huidverjonging gebeuren. Hierbij worden de oogleden lokaal verdoofd. Indien gewenst kan de behandeling onder algemene verdoving gebeuren. Hieronder vind je een video van een ooglidocorrectie.

Contacteer ons Klik hier om video te bekijken

Hieronder ziet u enkele afbeeldingen van voor en na de ingreep

Wanneer is een ooglidcorrectie uitgesloten?

  • Zij die de afgelopen 12 maanden Roaccutane hebben ingenomen.
  • Zij die een voorgeschiedenis van slechte wondheling of keloïdvorming hebben.
  • Indien u op een testplaats overmatig erytheem, hyper of hypopigmentatie hebt ervaren.

Terug naar overzicht