Presbyond ooglaser

Multifocale bril beu? De Presbyond ooglaser biedt u de oplossing aan.

De Presbyond ooglaser of de Laser Blended Vision van Carl Zeiss is een geavanceerde ooglasertechniek voor de behandeling van patiënten met een verlies van de accommodatie, ook wel bekend als presbyopie of ouderdomsverziendheid. De natuurlijke lens in het oog is met andere woorden in mindere mate in staat om scherp te stellen. Dit veroorzaakt moeilijkheden bij het lezen, alsook bij het scherpstellen van voorwerpen die zich dichtbij bevinden. De typische leeftijd vroor dit fenomeen is ongeveer vanaf 45 jaar.

 

Hoe werkt de Presbyond ooglaser?

Na jarenlang onderzoek is er nu dus een ooglaser methode voor leesbrilcorrectie, namelijk de Laser Blended Vision (presbyond).

Het is een ooglaser ingreep, dat gebaseerd is op de natuurlijk voorkomende sferische aberraties van het oog. Door gebruik te maken van sferische aberratie combineren we het voordeel van een goed zicht voor nabij met een goed zicht voor veraf. De hersenen nemen deze beelden samen, waardoor zowel het verte- als het nabijbeeld scherper worden weergegeven. Ook de tussenafstand is scherper. Dus computer- en bureauwerk zijn mogelijk zonder leesbril.

97% van de patiënten zal dit ooglaser principe goed tolereren. Het belangrijkste voordeel is dat de visuele kwaliteit, het contrast en de scherptediepte nagenoeg behouden blijven.

Het duurt ongeveer 3 tot 6 maanden voor u helemaal aan deze nieuwe situatie went. Een nadeel kan zijn dat u wat contrastverlies hebt bij gedimd licht. U ziet dus vooral goed bij helder licht. Slechts in ongeveer 8 procent van de gevallen is er een klein verlies (10%) in gezichtsscherpte voor ver t.o.v. de maximale gezichtsscherpte die aanwezig was bij uw contactlenzen of bril voor de behandeling.

De Laser Vision Blended techniek kan voor vele jaren de noodzaak voor een leesbril aanzienlijk verminderen of zelfs elimineren. Bij 10% van de patiënten is een retouche met de ooglaser noodzakelijk om tot het gewenste resultaat te komen.

Mocht u, ondanks het vertrouwen dat we in deze methode hebben, niet goed kunnen wennen aan dit principe dan kunnen we u gerust stellen. De methode is volledig te herstellen.

 

Meer informatie over de Presbyond ooglaser?

Indien u meer wilt weten over de Presbyond ooglaser en uw leesbrilcorrectie, dan kunt u contact opnemen met onze centra. Wij helpen u graag verder.

Meer info