Copy van de oude homepagina

Eyecenter LatemHet Eyecenter is een oogartsenpraktijk in de regio Gent met specialisatie in onder meer algemene – en kinderoogheelkunde, ooglaser, brilvervangende lensimplantatie, de behandeling van glaucoom, maculadegeneratie, droge ogen en cataract, en kosmetische ingrepen. Het werd opgericht in 2007 door oogarts Dr. Fernand De Wilde en is een van de eerste privéklinieken in België voor ooglaserbehandelingen. We hebben afdelingen in Sint-Martens-Latem, Eeklo en Terneuzen.

Bij het Eyecenter staat de patiënt centraal. Onze locaties zijn gemakkelijk bereikbaar, en onze ploeg van 13 hoogopgeleide mensen zorgt voor optimale service in een aangename en professionele sfeer.

Diensten van het Eyecenter

ReLEx SMILE Ooglaser: Het Eyecenter behandelt alle refractiestoornissen zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme met de femtosecondlaser. Met de ReLEx SMILE ooglaser-technologie hoeven we geen flapje meer te maken, wat postoperatieve ongemakken drastisch vermindert. In zo goed als alle gevallen kunt u de volgende dag gewoon weer scherpziend naar uw werk.
CataractCataract behandeling en brilvervangende lensimplantatie: Het Eyecenter behandelt uw cataract pijnloos, veilig en snel: De behandeling duurt minder dan één uur. De volgende dag al is uw zicht weer haarscherp en kunt uw dagelijkse activiteiten hernemen. Dankzij een grondig vooronderzoek kunnen we een positief resultaat garanderen. U heeft de keuze uit verschillende behandelingstechnieken zoals de klassieke ultrasound of de revolutionaire Catalys Laser behandeling.
droge ogenDroge ogen: Droge ogen (DED: dry eye disease) vormen een probleem bij ongeveer 1.8 miljoen Belgen. Het Eyecenter biedt als eerste privékliniek in België verschillende behandelingen en een oplossingen voor droge ogen aan. Al naar gelang de oorzaak van de droge ogen worden Thermapads, oogdruppels of een behandeling met een IPL-apparaat toegepast.
google contact lensAndere behandelingen: Het Eyecenter biedt een waaier aan andere oogheelkundige en kosmetische ingrepen aan, onder meer behandeling met Catalys laser, lensimplantatie, plastische ooglidchirurgie, leesbrilcorrectie, en de behandeling van glaucoom en maculadegeneratie. Hier vindt u een overzicht van ons aanbod.

Nu een afspraak maken

Locaties

Sinds in 2014 het Eyecenter Eeklo zijn deuren opende, hebben wij in het totaal drie locaties nabij Gent: in Sint-Martens-Latem, in Eeklo en in Terneuzen. Gedetailleerde contactadressen en openingsuren vindt u op onze contactpagina.

Op 3 januari 2017 werd het “Ctrl-Health” geopend, een medisch centrum te Merelbeke waar ook het Eyecenter Latem-Eeklo deel van uitmaakt.
Je kan er terecht voor een oogonderzoek of een Quick-scan (kan ik van mijn bril of contactlenzen verlost geraken?), maar ook worden in het specialistische centrum algemene check-ups omtrent de gezondheid aangeboden. Je zal er op een voor-, of namiddag een reeks onderzoeken kunnen ondergaan: labo, cardiologie, radiologie,… Aansluitend hierop krijg je een persoonlijk, passend en medisch rapport met aanbevelingen voor een langer en gezonder leven.
‘Longevity’ is het motto van dit nieuwe concept binnen het aanbod van onze gezondheidszorg. Ook sporters worden in “Ctrl-Health” gescreend met bewegingsfysiologie en een gepast voedingsadvies. Hierna volgt dan uiteraard ook een rapport met trainingsadvies.
Het centrum streeft naar een holistische aanpak waar geest en lichaam, samen, nauwgezet worden bekeken. Om dit zo professioneel en correct mogelijk te kunnen aanpakken, worden klinische psychologen ingezet om vroegtijdig signalen van burn-out te kunnen herkennen.
Spreekt deze vernieuwde aanpak jou aan? Aarzel dan niet en maak een afspraak bij “Ctrl-Health” te Merelbeke.
Preventie loont de moeite!